Consiliul Național al Dizabilității din Romania și Asociația CAR RESTART BPT au lansat proiectul de educație financiară “Economisirea – calea spre independență financiară”

Consiliul Național al Dizabilității din Romania, în parteneriat cu Asociația CAR RESTART BPT, au anunțat lansarea proiectului de educație financiară destinat persoanelor cu dizabilități, intitulat “Economisirea – calea spre independență financiară”. Acest proiect inovator are ca scop dezvoltarea competențelor financiare ale persoanelor cu dizabilități, contribuind astfel la creșterea gradului de independență și incluziune socială a acestora.

Proiectul “Economisirea – calea spre independență financiară” își propune să ofere participanților cunoștințele și instrumentele necesare pentru a-și gestiona eficient resursele financiare, printr-o serie de articole, ateliere practice, studii de caz și consiliere personalizată. Prin aceste activități, participanții vor învăța cum să-și planifice bugetul, să economisească eficient și să ia decizii financiare informate.

“Acest proiect reprezintă un pas important în direcția incluziunii și autonomiei persoanelor cu dizabilități. Prin educația financiară, dorim să le oferim instrumentele necesare pentru a-și construi un viitor financiar stabil și independent.

„Economisirea – calea spre independența financiară” este un proiect Jurnal Social, susținut de Consiliul Național al Dizabilității din România și Asociația CAR RESTART BPT și se adresează persoanelor cu dizabilități. În fiecare săptămână, pe termen lung, ne propunem să oferim persoanelor cu dizabilități informații legate de inițierea în conceptul de economisire, să identificăm provocările financiare specifice și să găsim soluții practice.
Lipsa educației financiare poate avea o serie de efecte negative asupra vieții unei persoane. Aș menționa datoriile excesive, în situațiile în care persoanele nu înțeleg concepte financiare de bază și pot ajunge să acumuleze datorii mari, deoarece nu sunt conștiente de costurile reale ale împrumuturilor și nu știu cum să le gestioneze eficient; lipsa economiilor: fără educație financiară, este mai puțin probabil ca o persoană să economisească bani pentru situații de urgență sau pentru obiective pe termen lung, cum ar fi cumpărarea unui dispozitiv medical nedecontat de Casa de Asigurări; gestionarea ineficientă a resurselor și dificultăți financiare. Problemele financiare cauzate de lipsa educației financiare pot duce la stres și anxietate, afectând negativ sănătatea mentală și calitatea vieții”, a declarat președintele Consiliului Național al Dizabilității, doamna Daniela Tontsch

Pe de altă parte, președintele Asociației CAR RESTART BPT, domnul Daniel Stifter a subliniat: “Suntem încântați să colaborăm în acest proiect care răspunde unei nevoi reale a comunității persoanelor cu dizabilități. Prin experiența și cunoștințele noastre în domeniul financiar, vom contribui la crearea unui program educațional accesibil și adaptat nevoilor specifice ale acestui segment de populație.”

Proiectul cuprinde în prima parte cu o serie de articole în Jurnal Social – platforma media a CNDR, urmate de ateliere de lucru online organizate în cadrul unor webinarii, sesiuni de prezentare, concursuri financiare cu premii etc. la care vor fi invitate să participe persoane cu dizabilități din întreaga țară. Participanții vor beneficia de materiale didactice, de suportul unor specialiști în domeniul financiar și de acces la platforme online interactive.

Pentru mai multe informații despre proiect, persoanele interesate pot vizita site-ul oficial al Consiliului Național al Dizabilității sau al Asociației CAR RESTART BPT.

Contact: Consiliul Național al Dizabilității din România

și

Asociația CAR RESTART BPT Tel: 021-555.12.81 Email: office@restartbpt.ro

Articole publicate:

Introducere în economisire – Primii pași către stabilitatea financiară

Obstacolele Financiare – cum să depășești provocările economice specifice

Formele de economisire

Titlurile de stat pentru populație nici riscuri, nici câștiguri wow

Teritoriul instrumentelor de investiții financiare: Răbdare – Risc – Randament

Alegerea și utilizarea mijloacelor de plată adecvate

Creditul, între oportunitate și responsabilitate

Comments are closed.