Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti organizează, în data de 3 decembrie 2018, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, prilej cu care marchează “Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi”.
Partenerii evenimentului sunt: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Asociația Alternativa 2003 și Consiliul Național al Dizabilității din România.
Acțiunea face parte din proiectul național ,,POT CE POŢI ŞI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!’’, inițiat de Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă.
Gazda Bursei locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități – București va fi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 1, situată în Bulevardul Mareșal Averescu, nr. 17, Corpul C, Sala 6, interval orar 10 – 13.
Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti pune la dispoziție 266 de locuri de muncă vacante pentru persoanele cu dizabilități.
Organizatorul își propune să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – porfesională a persoanelor cu dizabilităţi dintre factorii care pot contribui la ocuparea forţei de muncă din rândul persoanelor cu dizabilităţi şi activităţi specifice bursei locurilor de muncă.
Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.
Consiliul Național al Dizabilității din România aduce cu sine la acest eveniment echipa UPA Solutions, unicul său partener pentru servicii de mediere și consiliere pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.
Dincolo de barierele de mentalitate, atât pentru angajator, cât și pentru persoana cu handicap, este esențial să cunoască legislația cu privire la: drepturile de muncă ale persoanelor cu dizabilități, legislația care reglementează dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități, condițiile de încadrare în muncă a persoanelor cu dizabilități, facilitățile care trebuie oferite unei persoane cu dizabilități la locul de muncă, obligațiile și drepturile în ceea ce privește persoanele cu dizabilități angajate și facilitățile fiscale de care pot beneficia.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă prin Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) desfășoară proiectul ,,POT CE POŢI ŞI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!’’ la nivel național. Persoanele interesate se vor adresa AJOFM la datele de contact atașate aici..