Comisia Europeană adună informații despre cum s-a schimbat în ultimii 10 ani viaţa persoanelor cu dizabilități și ce trebuie făcut pentru a atinge egalitatea deplină.
Sondajul, disponibil în 23 de limbi, va oferi feedback cu privire la punerea în aplicare a strategiei actuale pentru dizabilități, care se desfășoară până în 2020: ce este rău, ce este bun și ce ar fi trebuit să se facă. De asemenea, va ajuta la dezvoltarea strategiei UE pentru următorii 10 ani (2020-2030). Sondajul este deschis până la 23 octombrie și poate fi completat de orice cetățean și organizație UE.
Feedback-ul dvs reprezintă o sursă valoroasă de informaţii pentru Uniunea Europeana cu privire la modul de promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilități.
Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în societate este o chestiune de interes general, motiv pentru care toți cetățenii și toate organizațiile sunt invitate să contribuie la această consultare. Comisia speră să primească contribuții relevante în special de la:
– persoanele cu dizabilităţi și familiile acestora;
– organizații care reprezintă persoanele cu dizabilităţi;
– funcționari ai administrațiilor publice de la nivelul UE, precum și de la nivel național și local, implicați în politica socială și/sau responsabili cu gestionarea și punerea în aplicare a fondurilor europene (în special Fondul social european – FSE și Fondul european de dezvoltare regională (FEDR);
– lucrători sociali;
– organizații și ONG-uri active în domeniul dizabilităţii;
– societăți și întreprinderi active în furnizarea de servicii pentru persoanele cu dizabilităţisau care desfășoară activități în domeniul tehnologiilor de asistență.
De ce se organizează această consultare
Comisia dorește să afle opinia cetățenilor și a părților interesate cu privire la activitățile desfășurate de UE începând cu 2010 pentru punerea în aplicare, la nivelul UE, a Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţiși pentru o mai bună incluziune a persoanelor cu dizabilităţiîn societate. Aceste activități au fost desfășurate prin intermediul unei serii ample de inițiative care fac parte din Strategia europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap. Informațiile colectate vor fi utilizate pentru evaluarea realizărilor din perioada 2010-2020. De asemenea, informațiile vor ajuta Comisia să tragă învățăminte cu privire la modalitățile de îmbunătățire a politicii privind persoanele cu handicap în viitor, făcând-o mai eficientă și mai orientată.
Despre chestionar
Puteți participa la această consultare publică completând chestionarul on-line. Puteţi completa chestionarul accesând acest link.