Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) și Asociația ,,Ridică-te și Umblă!’’ distribuie persoanelor cu dizabilități alimente de bază provenite de la Crucea Roșie Română.
Pachetul alimentar conține alimente neperisabile, în cantitate de 12 kg, conceput astfel încât să acopere nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri, pentru o perioadă de două săptămâni.
,,Am centralizat, împreună cu colegii noștri de la CNDR, nevoile persoanelor cu dizabilități în contextul dat de situația de urgență.
Organizațiile noastre membre au printre beneficiari, persoane cu dizabilități și familiile acestora, și cazuri aflate în situații critice, de exemplu: familii cu șapte, opt, copii, iar unul din părinți este cu handicap, familii în care unul, doi, copii sunt cu handicap; familii în care persoana cu handicap imobilizată în scaun rulant sau cu o boală cronică locuiește doar cu un părinte foarte bătrân și bolnav; persoane cu handicap singure.
Crucea Roșie Română ne-a oferit alimente de bază pentru 100 de familii din București. Apreciem în mod deosebit acest sprijin, însă listele noastre de așteptare sunt lungi și cuprind persoane cu dizabilități din toată țara.
Este copleșitor pentru mine să le spun persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de ajutor, că sunt trecute pe liste de așteptare.
Vom continua să-i ajutăm pe cei în nevoie. De curând, m-a sunat o persoană publică, care m-a rugat să nu-i dezvălui numele, și mi-a spus că vrea să doneze o sumă de bani pentru persoanele cu dizabilități. M-a impresionat în mod plăcut că s-a gândit la semenii săi care sunt măcinați de dezabilități și lipsuri. Este singurul exemplu de acest gen, dar un puternic îndemn la solidaritatea care ne poate salva pe toți’’, a declarat Daniela TONTSCH, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.
Florin Dobromir este managerul Asociației Ridică-te și Umblă! El se ocupă de preluarea și distribuirea alimentelor, este omul care aduce speranța și bucuria pe chipul celor pe care-i vizitează.
,,Sunt șapte ani de când sunt în mijlocul acestor oameni minunați, pe care-i numim persoane cu dizabilități. De la ei am învățat multe lucruri și am primit multe lecții de viață. Obișnuiam ca la întâlnirile noastre, săptămânale, să ne îmbrățișăm, să ne strângem mâinile și să fim aproape unul de altul. În aceste zile îi vizitez pe acești prieteni și stăm la distanță, este straniu. Deși unii dintre ei insistă să le trec pragul, le spun că trebuie să învățăm să trăim și așa. Distanța socială nu ne răpește apropierea sufletească și prietenia, comunicăm prin telefon, prin internet și ne îmbărbătăm reciproc. Să așteptăm, să depășim cu bine această perioadă de izolare, după care ne vom uni din nou ca o familie’’, a mărturisit Florin Dobromir, managerul Asociației Ridică-te și Umblă!.